Shakshuka
Shakshuka er en rett som kna nytes både som varm lunsj eller en sunn middagsrett! Her posjeres egget i en god tomatsaus med paprika og løk.
Vita TeamNov 30, 2022
Ingredienser
- 1stk. gul løk, hakket
- 1stk. rød paprika, i små terninger
- 1 boks hakkede tomater
- 2 fedd hvitløk, finhakket
- ½ - 1stk. chili, finhakket
- 2ts paprikapulver
- 1ts spisskummen
- ¼ts kanel
- Salt og pepper
- 4stk. egg
- 8stk. cherrytomater, delt i to
- Vårløk, finsnittet
- Friske urter (basilikum, persille, koriander el.)
Fremgangsmåte
- Stek løk, paprika, hvitløk og chili i litt vann, på medium varme, til løken blir blank og myk. Bruk en stekepanne med litt høye kanter.
- Bland inn krydderne, og tilsett deretter hakkede tomater. La dette putre i ca. 5 min.
- Lag fire «hull» og knekk eggene oppi disse. Topp sausen rundt med cherrytomatene.
- La det putre (gjerne med lokk) i 5-8 minutter, alt etter hvordan du liker eggene dine.
- Strø over finsnittet vårløk, friske krydderurter og litt nykvernet salt. Ønsker du litt ekstra futt, dryss over litt tørkede chiliflak.
Næringsinnhold per porsjon: Shakshuka ca. 125 kcal. Brødskive ca. 80 kcal.