Asiatisk poke bowl
Dette er en perfekt oppskrift for rask hverdagsmat, hvor du kan mikse og matche ut ifra hva du har liggende i kjøleskapet.
Vita TeamAug 02, 2022
Ingredienser
- 4 stk laksefilet eller annen valgfri proteinkilde (Kylling, kikeerter eller linser passer perfekt)
- 4 del ris – velg gjerne fullkorn eller naturris
Salat
- 3 stk gulrot
- 1 hode hjertesalat (200gram)
- 2-3 ss sesamfrø
- Eller andre valgfrie grønnsaker...
Dressing & Rødløk
- 1 lime
- 2 rødløk
- 1 ss Lønnesirup/ Honning
- 1/2 dl Eplesidereddik/ Hvitvinseddik
- 1 ss Olivenolje
- 1 klype salt
- 4 ss Soya saus
Fremgangsmåte
- Sett på risen og følg anvisningene på pakken.
- Skrell rødløken og kutt den i terninger eller skiver. Kok opp eddik og honning/lønnesirup i en stekepakke og vend inn løken. La trekke i ti minutter, mens du begynner på salaten.
- Kutt opp grønnsaker i strimpler og rasp gullerot. Putt ingrediensene i en bolle og bland godt sammen, sammen med olivenolje (1 ss) og lime/ sitron.
- Stek fisken i 2-3 minutter på hver side i samme stekepanne som løken putrer i. Trekk pannen vekk og la laksen hvile minutter.
- Bland sammen soyasaus, lønnesirup/honning, eplecidereddik og litt lime til sausen.
- Anrett i en bolle i “poke bowl” stil og dryss sesamfrø på toppen. Velbekomme!