Fiskegrateng
Fiskegrateng, en klassiker for hele familien! Kan også fryses ned hvis du lager en hel form og tas opp igjen og varmes etter behov.
Vita TeamDec 01, 2022
Ingredienser
- 100g (tørr) makaroni, kokes til al dente
- 600g hvit fisk (kokt eller rå), i biter
- 4ss hvetemel
- 5dl lett melk 1%
- 2 egg
- 1-2ts muskatnøtt
- 30g griljermel
- Salt og pepper
Fremgangsmåte
- Kok opp 4 dl av melken.
- Ha mel og 1 dl melk i et ristebeger, og rist godt.
- Spe på med melblandingen i den varme melken. La det putre til du har en tykk saus (bruker du rå fisk, så må sausen være ekstra tykk). Pass på at det ikke svir seg.
- Trekk kjelen av platen og la den avkjøle seg litt.
- Visp sammen eggene og rør dem inn i sausen. Smak til med muskatnøtt, salt og pepper.
- Vend inn fisk og makaroni i sausen.
- Ha blandingen i en ildfast form, og dryss over griljermel.
- Stekes nederst i ovnen, på 200 grader, i ca. 40 minutter.
Næringsinnhold per porsjon: Ca. 350 kcal.
Tips & Råd:
Server gratengen med kokte grønnsaker (f.eks. brokkoli, blomkål og gulrot).