Kylling-bowl med nudler
En rask middagsrett med mye smak, som metter godt! Denne passer godt både som helgekos og hverdagsmiddag.
Vita TeamOct 11, 2022
Ingredienser
- 100g eggenudler
- 200g kyllingfilet
- 0,5 dl Hoisinsaus
- 1ss soyasaus
- 0,5ss riseddik
- 0,5ss sesamolje
- 1 gulrot, revet eller strimlet
- 1 vårløk, finsnittet
- Granateplekjerner
- ½ avokado i skiver/terninger
- ½ brokkoli, stekt
- ½ mango i terninger
- Sesamfrø
- En håndfull shiitakesopp, eller aromasopp, i skiver, stekt
Fremgangsmåte
- Skrell gulroten og riv den eller skjær den i tynne strimler
- Kutt opp de andre grønnsakene i passende biter
- Stek brokkoli og sopp over middels varme i litt olje, sett til side når ferdigstekt
- Sett på vann og kok nudlene som beskrevet på pakken
- Bland hoisinsaus, sesamolje, soyasaus og riseddik
- Skjær kyllingen i jevne biter
- Varm en stekepanne, tilsett litt olje og stek kyllingen på høy varme til den har fått en fin gyllen farge og er gjennomstekt.
- Senk temperaturen og bland inn sausen i kyllingen og bland. La dette steke ved lav varme i ca. 2 minutter, til sausen er litt redusert.
- Fordel nudler i boller og topp med alle grønnsakene og kylling. Strø også litt sesamfrø på toppen.
Næringsinnhold per porsjon: Ca. 600 kcal
Tips & Råd:
I denne retten kan du mikse en rekke ulike grønnsaker, bruk gjerne det du har i kjøleskapet allerede! Og hvis du ønsker en annen smak kan du bytte ut hoisinsaus med f.eks. sweet & sour eller sataysaus!