Sitronpasta med scampi
En skikkelig rask middag som smaker så godt! En tydelig smak av sitron i retten, og hvis du skal gjøre den ekstra god, bruk fersk pasta!
Vita TeamOct 14, 2022
Ingredienser
- 1ss hvetemel
- En klype salt
- Litt pepper
- 200g scampi
- 1ss olje
- 1 hvitløksfedd, kuttet i små biter
- 1 sitron, ½ i skiver og halvparten saften av
- ½ dl vann
- 1 grønnsaksbuljong
- 150g spaghetti (best med fersk)
- En neve bladpersille, finhakket
- Tin scampi i kjøleskap over natten eller i kaldt vann
- Kok opp spaghetti etter anvisning på pakken (husk å ta vare på noe av kokevannet!)
- Bland mel, salt, pepper og tilsett scampi og bland.
- Stek scampi i en stekepanne med litt olje, ca. 1 min på hver side (pass på at de ikke ligger for lenge, da blir de tørre). Legg til side på ett papir.
- Tilsett hvitløken og litt olje i pannen og fres i 1 minutt, tilsett deretter sitron, både skivene og sitronsaften samt ½ vann. Knus buljongterningen og tilsett i pannen. La det småkoke noen minutter.
- Tilsett litt av kokevannet til pastaen, 1-2ss. Tilsett deretter scampi og persille og kok i ca. 1 min før du tilsetter spaghetti.
Næringsinnhold per porsjon: Ca 500kcal
Oppskriften er beregenet til 4 porsjoner.
Oppskriften er beregenet til 4 porsjoner.
Tips & Råd:
Lyst på en lett og smakfull rett, da bør du teste denne! For å spare enda flere kalorier kan du bytte ut noe av pastaen med squashgetti for eksemepl, da river du squash i tynne skiver og mikser inn, på denne måten får du et mer kalorivennlig måltid med mer grønnsaker!